fbpx
Bel voor gratis advies en hulp.

06 - 8274 4874

Smartengeld

Smartengeld

Veel mensen hebben vragen over smartengeld. Het is vaak niet duidelijk wat er precies onder wordt verstaan en hoe het wordt berekend. Op deze vragen geeft Letselschade Service u graag antwoord.

Recht op letselschadevergoeding

Bent u woonachtig in de regio Zoetermeer en denkt u recht te hebben op letselschadevergoeding? In een aantal gevallen zou dat best kunnen kloppen. Het is in het verleden toegewezen in gevallen van letsel aan het gehoor, de ogen, armen, dus eigenlijk alles waarbij sprake is van blijvende schade aan het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een fietsongeluk waarbij het slachtoffer geschept is en blijvend letsel aan de rug heeft overgehouden of een auto-ongeluk waarbij het slachtoffer een whiplash heeft opgelopen.

Call to action voor Letselschade Service

Vergoeding eisen

Smartengeld kan geƫist worden na een ongeval, als er voldaan wordt aan drie belangrijke eisen. Er moet een aansprakelijke partij zijn, die schuldig geacht wordt aan het veroorzaken van het ongeval. Er moet een bewijs van aansprakelijkheid zijn en als laatste moet er bewijs zijn dat de schade het gevolg van een ongeval is.
Letselschadevergoeding wordt verhaald op de schuldige tegenpartij. De letselschade bedragen kunnen flink oplopen.

Smartengeld berekenen

De hoogte van het bedrag is niet zomaar vast te stellen. Het wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Hieronder vallen onder meer de leeftijd van het slachtoffer, intensiteit van de pijn, de duur van het letsel en of er in de toekomst nog sprake is van beperkingen door het letsel. Door een belangenbehartiger in arm te nemen is de kans groter dat u krijgt waar u recht op heeft.

Call to action voor Letselschade Service