fbpx
Bel voor gratis advies en hulp.

06 - 8274 4874

Letselschade verkeersongeval

Heeft u letselschade opgelopen na een verkeersongeval? Als slachtoffer is er een goede kans dat u recht heeft op een schadevergoeding. Om hiervoor in aanmerking te komen is het belangrijk dat de oorzaak van het verkeersongeval bekend is en dat er een partij (deels) aansprakelijk wordt gesteld. Door een letselschade expert in te schakelen zorgt u voor professionele afhandeling van uw claim en vergroot u de kans op een maximale schadevergoeding. Op deze manier kunt u zich volledig richten op herstel en het verwerken van de ingrijpende gebeurtenis.

Schakel gratis een letselschade expert in

De expert van Letselschade Service staat u tijdens het hele proces bij. De voordelen van Letselschade Service:

 • Gratis juridische bijstand
 • Ruim 25 jaar ervaring met het claimen van letselschade
 • Bespreking van uw zaak bij u thuis
 • Werkzaam onder het keurmerk Letselschade
NIVRE
NIS
Van der Toorn Personenschade

079 – 360 2726 info@letselschadeservice.nl

Hulp nodig?

  Letselschade Service helpt u geheel gratis bij het claimen van een schadevergoeding. Vul het contactformulier in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.
  Letselschade claimen na een verkeersongeluk

  Aansprakelijkheid staat centraal bij het claimen van letselschade na een verkeersongeval. Als dit niet meteen duidelijk is, dient u deze aansprakelijkheid te kunnen aantonen met bewijs. Ook op dit vlak ondersteunt een letselschade expert u om al het noodzakelijke bewijs te verzamelen, zodat u een maximale schadevergoeding kunt eisen.

  Materiële en immateriële schade

  Na een verkeersongeval kan er sprake zijn van zowel materiële als immateriële schade. Bij materiële schade kunt u denken aan kosten die voortkomen uit de lichamelijke klachten die u heeft overgehouden aan het verkeersongeval. Dit zijn bijvoorbeeld medische kosten, reiskosten of een verlies aan inkomen.

  Onder immateriële schade vallen kosten die niet meteen in geld uit te drukken zijn. Het betreft de emotionele schade die u aan een verkeersongeval kunt overhouden. Als dit het geval is, heeft u recht op smartengeld.

   

  Soorten verkeersongevallen

  In het verkeer bent u als voetganger of fietser kwetsbaarder dan een automobilist. In de wet zijn extra rechten toegekend aan deze verkeersdeelnemers, vandaar dat het soort verkeerongeval erg belangrijk is bij het vaststellen van aansprakelijkheid en daaropvolgend de kans op een schadevergoeding.

  Letselschade na auto-ongeluk

  Bij een verkeersongeluk in de auto kunnen zowel de bestuurder als inzittenden letselschade oplopen. Een aanrijding of botsing kan naast blikschade verschillende fysieke klachten opleveren, in de vorm van nekklachten of een whiplash. Het is belangrijk dat de juiste partij aansprakelijk wordt gesteld om een schadevergoeding te kunnen claimen.

  Letselschade na brommer- of scooterongeluk

  Op een brommer of scooter bent u extra kwetsbaar in het verkeer. Bij een verkeersongeval is kans op lichamelijke schade dan ook groot. Desondanks valt een brommer of scooter onder de categorie gemotoriseerde voertuigen; om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding dient u te bewijzen dat de tegenpartij schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeluk.

  Letselschade na fietsongeluk

  Als fietser valt u onder een aparte, beschermde categorie verkeersdeelnemer en geniet u extra rechtsbescherming. De kans is groot dat u na een verkeersongeval recht heeft op een schadevergoeding. Als er een motorrijtuig betrokken is bij het ongeluk, wordt deze partij veelal aansprakelijk gesteld, ook als de fietser de verkeersregels heeft overtreden. Een fietser heeft in deze situatie recht op een vergoeding van minimaal 50% van de schade, zoals beschreven in artikel 185 van de Nederlandse Wegenverkeerswet.

  Voetgangers en letselschade

  De meeste verkeersongelukken waar voetgangers bij betrokken zijn, voltrekken zich op zebrapaden. Als voetganger in het verkeer valt u net als de fietser onder de categorie ‘zwakke verkeersdeelnemers’. Dit houdt in dat u bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig een grote kans heeft op een schadevergoeding, ook als u het ongeluk zelf heeft veroorzaakt. In dit geval is de bestuurder voor minimaal 50% van de schade aansprakelijk, behalve als er sprake is van overmacht.

  Letselschade na ongeluk in het openbaar vervoer

  Ook in het openbaar vervoer kunt u als passagier letselschade oplopen. Bij een verkeerongeluk met een trein, bus of tram kunt u als inzittende bijna altijd succesvol uw schade claimen. De vervoerder is in deze situaties aansprakelijk voor de schade.

  De hoogte van de schadevergoeding

  Na een verkeersongeluk is de hoogte van een schadevergoeding afhankelijk van vele factoren, waaronder het type verkeersongeval, de aansprakelijkheid en de mate van letselschade. Laat uw zaak behandelen door een letselschade expert, zo weet u zeker dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

  Voorbeeldbedragen

  Letselschade door aanrijding: € 300.000,-

  Een ruiter te paard werd aangereden door een auto en deze veroorzaker reed door, waardoor hij onbekend bleef. Er is een vordering ingediend bij het Waarborgfonds Motorverkeer die de claim afwees, omdat niet bewezen is dat hij door een auto is aangereden. Omdat het slachtoffer volledig arbeidsongeschikt raakte was er een groot financieel belang. Door navraag in de buurt en via via zijn er getuigen opgespoord die door ons zijn gehoord. Aan de hand van deze getuigenverklaringen is uiteindelijk de aansprakelijkheid alsnog erkend en kon de schade van meer dan € 300.000,- worden geregeld.

  Letselschade door bedrijfsongeval: € 200.000,-

  Een Poolse timmerman is van een steiger gevallen, omdat de leuning ontbrak. Hij viel op een betonnen fundering waaruit het vlechtwerk van metaal omhoog stak en waarop hij werd gespietst. Sinds die tijd kan hij niet meer werken. De aannemer ontkende aanvankelijk de toedracht en weigerde de Arbeidsinspectie in te schakelen. De werkgever (uitzendbureau) wilde hem gelijk uit de ter beschikking gestelde woonruimte verwijderen, terwijl hij fors beperkt was en dagelijks hulp nodig had. Door een eigen melding bij de Arbeidsinspectie is alsnog de toedracht aangetoond en door druk op de werkgever te blijven uitoefenen kon hij in de woning blijven totdat hij voldoende hersteld was om terug te gaan naar Polen. Uiteindelijk is hij volledig schadeloosgesteld met een bedrag van ruim € 200.000,-.

   

  Werkgebied

  Letselschade Service is werkzaam in de regio Zoetermeer. Wij komen thuis bij u langs om uw zaak te bespreken. U kunt ook bij ons terecht bij letselschade wanneer u woont in onder andere:

  Bel voor vrijblijvend contact over uw zaak met 079 360 2726 of vul het contactformulier in.