fbpx
Bel voor gratis advies en hulp.

06 - 8274 4874

Letselschade claimen

Het claimen van letselschade is niet altijd gemakkelijk. U heeft een ongeluk of ongeval meegemaakt en u heeft misschien veel pijn en/of letselschade. Logisch dat u de letselschade wilt claimen bij de tegenpartij. Maar hoe pakt u dit aan en welke stappen moeten er worden gezet? Het claimen van letselschade kan nu voor u worden gedaan door een specialist op dit gebied, de letselschade advocaat.

Waarom hulp vragen bij letselschade claimen?

Bij het claimen van letselschade denkt u misschien dat u het alleen kunt. Maar vaak vergeet u veel schadeposten, met als gevolg dat u niet de hele vergoeding krijgt voor de letselschade. Juridische bijstand inschakelen is daarom de beste optie. U krijgt dan een professional die u bijstaat. Hierdoor weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft. Bij letselschade claimen moet er namelijk ook gekeken worden naar de verwachte kosten op de lange termijn. Er moet ook gekeken worden naar inkomsten die u in de toekomst misloopt door het ongeluk, dat door derden is veroorzaakt.

Recht op schadevergoeding, letselschade claimen

Als u recht heeft op een schadevergoeding, dan kunt u letselschade claimen. In de wet staat in artikel 6:107 BW lid 1 het nodige vermeld over letselschade. Aan de hand van dit wetsartikel wordt een letselschadeclaim ingediend. De vergoeding van het claimen van letselschade bestaat uit een schadevergoeding voor materiƫle schade, maar ook is er een deel voor immateriƫle schade. Eerst wordt de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk gesteld voor de schade die u ondervindt. Vanaf dit punt begint het letselschadetraject. Vervolgens worden de medische gegevens van u opgevraagd. De klachten als gevolg van een ongeval worden nader in kaart gebracht en dan volgt de berekening van de letselschade. Het kan een hele tijd duren. Er zijn professionals, die u bijstaan en het keurig voor u regelen. Bij het claimen van letselschade staat u er niet alleen voor!

Button om contact op te nemen met Letselschade Service